Volg ons op Facebook
Volg ons op Linkedin
Volg ons op Twitter

Wanneer snurken slaapapneu wordt

Eén op drie probleem-snurkers blijkt aan een vorm van slaapapneu te lijden. Vaak wordt er dan fors gesnurkt met de karakteristieke lange snurk uithalen direct na een ademstilstand. Artsen noemen deze ademstop "apneu". Komen de ademstilstanden meerdere malen per uur voor, dan kan dit OSAS of slaapapneu zijn. Herken of u aan slaapapneu lijdt door de volgende symptomen voor uzelf eens na te gaan. Klik hier.

 

 

 

alleen last van snurken?

Hebt u uitsluitend last van snurken en wilt u weten hoe u genezen kunt worden? Klik dan hier. Wilt u weten hoe een snurkbeugel u kan genezen van slaapapneu klik dan hier. Twijfelt u? Klik hier om de gratis zelftest te doen, zonder enige verplichting.

 

KUNT U NIET WENNEN AAN CPAP/ademmasker?

Lever CPAP/Ademmasker in en krijg een gratis beugel

Staat uw CPAP ongebruikt in de kast omdat u niet aan het ademmasker kunt wennen of ligt uw partner wakker van het kabaal van de compressor? Dan is een apneubeugel een uitstekend werkend en zeer comfortabel alternatief. Zelfs bij ernstige apneu (AHI > 30).En wist u dat een apneubeugel volledig uit de basisverzekering wordt vergoed bij intolerantie. Er geldt jaarlijks wel een eigen risico voor vergoedingen uit de basisverzekering. In 2018 is het € 385,00. Maar hebt u het eigen risico van dit jaar al (grotendeels) verbruikt, dan is een snurkbeugel als het ware gratis.

 

kenmerken en gevolgen van apneu

Kenmerkend zijn periodes van luid snurken gevolgd door een apneu (adem stilte) en vervolgens luid gesnuif of snakken naar adem, voordat de ademhaling weer begint.

 

Overzicht kenmerken en gevolgen

 De mix van symptomen en gevolgen is per persoon verschillend.
Buitensporige slaperigheid overdag Burn-out, depressiviteit, angstgevoelens
Vermoeid opstaan Onvoldoende energie overdag
Hartkloppingen en/of pijn op de borst Achter het stuur in slaap vallen
Schildklier ontregeld Hoge bloeddruk
Ochtendhoofdpijn Aderverkalking
Concentratieproblemen, vergeetachtigheid Overlijden aan hartinfarct of herseninfarct
impotentie Overgewicht
Rusteloze benen Diabetes 2
Ontwaken met een hele droge mond Nachtzweten
Vaak moeten plassen gedurende de nacht Spierpijn
Angstdromen Rusteloze benen
Overdag, tijdens rustige momenten, in slaap vallen Vroegtijdige arbeidsongeschiktheid rond 56e levensjaar
Van prikkelbaar, kort lontje tot karakterveranderingen Werk en prestatie ver onder capaciteiten en opleidingsniveau

 

Slaapapneu is dodelijk en behandeling daarom dringend gewenst!

 

Als gevolg van het slaapgebrek van de snurker en van een eventuele partner en/of huisgenoot, kan niet alleen de gezondheid en het dagelijks functioneren maar ook de relatie zelf achteruitgaan. Door frequent gescheiden slapen en/of niet samen op vakantie willen, kan een gebrek aan intimiteit ontstaan. Apneu heeft dus niet alleen direct zichtbare gevolgen. De sociale implicaties zijn soms zo groot dat ze kunnen bijdragen aan het beeindigen van een relatie.

Diagnose slaapapneu

In een ziekenhuis of slaapcentrum wordt onderzocht of er sprake is van apneu. Afhankelijk van het ziekenhuis of slaapcentrum kan het soms lang duren voordat er plek is. Gelukkig hebben wij met slaapcentra afspraken kunnen maken om de doorlooptijd terug te brengen tot 5 – 6 weken.

 

De slaapregistratie vindt dan vaak bij u thuis plaats met een recorder die uw slaapgedrag registreert. U slaapt dan in uw eigen bed en in uw eigen vertrouwde omgeving. Dat heeft natuurlijk zo zijn voordelen.

 

Zodra de indicatie voor een apneubeugel is afgegeven, beginnen wij met het aanmeten van de apneubeugel. Uw apneubeugel is dan binnen drie weken gereed om te plaatsen. Eenvoudiger en sneller kunnen wij het niet voor u maken.

slaapApneu: een serieus gezondheidsrisico

Slaapapneu oftewel Obstructieve Slaap Apneu Syndroom (OSAS) is een bedreiging voor de gezondheid en het is van belang dat u hier een behandeling voor aanvraagt. Maak een afspraak met de Snurkpoli en zorg ervoor dat uw gezondheid niet langer gevaar loopt.

Klik hier voor de oplossing

Belangrijke informatie


Zelftest slaapapneu

Het is mogelijk om een zelftest in te vullen om zo te ontdekken of een slaapapneu voorkomt tijdens het snurken.

 

Deze test bestaat uit een aantal vragen die ingevuld kunnen worden en vrijblijvend doorgestuurd kunnen worden.

Doe nu de zelftest