Eén op drie probleemsnurkers lijdt aan een vorm van slaapapneu. Vaak wordt er dan fors gesnurkt met lange snurkuithalen direct na een ademstilstand. Artsen noemen deze ademstop ‘apneu’. Komen de ademstilstanden meerdere malen per uur voor, dan kan dit slaapapneu (OSAS) zijn. Doe de onderstaande test om erachter te komen of u slaapapneu heeft.

Doe de apneutest →

Slaapapneu: een serieus gezondheidsrisico

Slaapapneu oftewel Obstructieve Slaap Apneu Syndroom (OSAS) is een bedreiging voor de gezondheid en het is van belang dat u hiervoor een behandeling aanvraagt. Maak een afspraak met De Snurkpoli en zorg ervoor dat uw gezondheid niet langer gevaar loopt.

De oplossing →

Kenmerken en gevolgen van apneu

Slaapapneu kan dodelijk zijn en behandeling is daarom dringend gewenst. Kenmerkend zijn periodes van luid snurken gevolgd door een apneu (adem stilte) en vervolgens luid gesnuif of snakken naar adem, voordat de ademhaling weer begint. De mix van symptomen en gevolgen kan per persoon verschillen.

Kenmerken Gevolgen
Buitensporige slaperigheid overdag Burn-out, depressiviteit, angstgevoelens
Vermoeid opstaan Onvoldoende energie overdag
Hartkloppingen en/of pijn op de borst Achter het stuur in slaap vallen
Schildklier ontregeld Hoge bloeddruk
Ochtendhoofdpijn Aderverkalking
Concentratieproblemen, vergeetachtigheid Overlijden aan hartinfarct of herseninfarct
Impotentie Overgewicht
Rusteloze benen Diabetes 2
Ontwaken met een hele droge mond Nachtzweten
Vaak moeten plassen gedurende de nacht Spierpijn
Angstdromen Rusteloze benen
Overdag, tijdens rustige momenten, in slaap vallen Vroegtijdige arbeidsongeschiktheid rond 56e levensjaar
Van prikkelbaar, kort lontje tot karakterveranderingen Werk en prestatie ver onder capaciteiten en opleidingsniveau

Slaapgebrek en de andere symptomen van apneu beïnvloeden niet alleen de gezondheid en het dagelijks functioneren, maar kunnen ook een weerslag hebben op een relatie. Door frequent gescheiden slapen en/of niet samen op vakantie willen, ontstaat een gebrek aan intimiteit. Apneu heeft dus niet alleen fysieke, maar ook sociale gevolgen.

De oplossing →

Diagnose slaapapneu: slaaponderzoek

Slaaponderzoek

In een ziekenhuis of slaapcentrum wordt onderzocht of er sprake is van apneu. Hiervoor is een verwijzing nodig van uw huisarts. Afhankelijk van het ziekenhuis of slaapcentrum kan het soms lang duren voordat er plek is. Gelukkig hebben wij met slaapcentra afspraken kunnen maken om de doorlooptijd terug te brengen tot 5 – 6 weken.

De slaapregistratie vindt over het algemeen bij u thuis plaats met een recorder die uw slaapgedrag registreert. U slaapt in uw eigen bed en in uw eigen vertrouwde omgeving. Kijk op Slaaponderzoek – Slaapapneu service voor meer informatie.

Zodra de indicatie voor een apneubeugel is afgegeven, beginnen wij met het aanmeten van de apneubeugel. Uw apneubeugel is binnen drie weken gereed om te plaatsen. Eenvoudiger en sneller kunnen wij het niet voor u maken.

Maak snel een afspraak

Wilt u een oplossing voor uw Apneu? Maak dan snel een afspraak zodat wij u kunnen helpen.

Maak een afspraak →