Oplossing om snurken en  apneu te voorkomen

De beste methode om snurken op te lossen is het opheffen van het vibreren van de zachte weefsels van de keelholte. Dit is mogelijk door ruimte te maken: met behulp van een snurkbeugel of apneubeugel wordt de onderkaak licht naar voren geduwd. U kunt de beugel zelf instellen zodat de ideale positie kan worden bepaald. De snurk- of apneubeugel is al in 2001 door de wetenschap bestempeld als de meest effectieve bewezen behandeling tegen snurken en slaapapneu.

Op maat gemaakt

De snurkbeugel of apneubeugel wordt op maat gemaakt op basis van een afdruk van uw tanden. Hierdoor past de beugel precies in uw mond en kan deze comfortabel worden gedragen tijdens het slapen.

Hoogwaardig materiaal

De snurkbeugel of apneubeugel wordt samengesteld uit medische kunststof. Dit materiaal voorkomt irritaties, garandeert een uitstekende pasvorm en is prettig in de mond. Het materiaal is eenvoudig schoon te houden.

Werking snurkbeugel of apneubeugel

Een snurk- of apneubeugel voorkomt de blokkering door de onderkaak licht naar voren te duwen. Hierdoor wordt het snurken aanzienlijk verminderd of zelfs compleet voorkomen. Ook slaapapneu wordt hierdoor opgelost, omdat de luchttoevoer niet langer wordt geblokkeerd.

De snurkbeugel of apneubeugel wordt op basis van een afdruk van uw tanden gemaakt. Afhankelijk van het type beugel is het resultaat al binnen enkele weken gebruiksklaar. Uiteraard begeleiden wij u bij het gebruik van de beugel. Wij zijn pas tevreden als u niet meer wakker ligt van snurken of slaapapneu.

Somnodent Snurk- en Apneubeugels

Wereldwijd zijn SomnoDent snurk- en apneubeugels al jaren de best verkochte beugels. Simpelweg omdat er geen betere beugels bestaan. SomnoDent is dan ook de ‘gouden standaard’ onder de snurk- en apneubeugels.

Kunstgebit

Wanneer u een (gedeeltelijke) gebitsprothese of kunstgebit draagt, is het in veel gevallen mogelijk om een snurkbeugel of apneubeugel te maken.

Heeft u op de bovenkaak een gebitsprothese, dan komt de beugel in plaats van uw kunstgebit. Bij een kunstgebit op de onderkaak zijn implantaten (met een zogenaamd ‘klikgebit’) een voorwaarde voor een snurkbeugel.

Plan van aanpak

U weet nu hoe snurken en apneu worden veroorzaakt en hoe het opgelost kan worden. Maak een afspraak met De Snurkpoli en laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden om uw probleem op te lossen.

Maak een afspraak →