De Snurkpoli is opgericht door tandarts Yvo van den Broek. Yvo is overleden op 8 juli 2019. Hij leed zelf aan apneu en kende als geen ander de problemen en risico’s. Om die reden wilde hij de bestaande, effectieve oplossing voor een groot publiek toegankelijk maken. De Snurkpoli was zijn middel om dit doel te bereiken, met veel inzet en energie heeft hij zich hier de afgelopen jaren op gericht. We missen Yvo, maar zijn ideeën en oprechte motivatie leven voort in De Snurkpoli.

Netwerk van gespecialiseerde tandartsen

De Snurkpoli is een landelijk dekkend netwerk van gespecialiseerde tandartspraktijken waar cliënten terecht kunnen met hun slaapapneu- en snurkproblemen. De Snurkpoli helpt haar cliënten op een toegankelijke en kwalitatief hoogstaande manier.

Kwaliteitsborging: NVTS-accreditatie

Alle tandheelkhundige behandelaars die zijn aangesloten bij De Snurkpoli zijn gespecialiseerd in de behandeling van slaapapneu en snurken. Zij hebben hiervoor de accreditatie behaald van de NVTS: Nederlandse Vereniging van Tandheelkundige Slaapgeneeskundigen.

Een geaccrediteerde behandelaar dient zich te houden aan vaste protocollen. Er worden strikte eisen gesteld aan de kwaliteit van consultatie, de behandeling, voorlichting aan en communicatie met patiënten en collega’s.

Met hun jarenlange ervaring, internationale scholing en opgebouwde kennis en kunde zijn onze medici  autoriteiten op tandheelkundig slaapgeneeskundig gebied. Ze houden zich dagelijks bezig met het verhelpen van snurkproblemen en slaapapneu.

Aangesloten tandartsen

Margit Lawant is tandarts en sinds 1997 eigenaar van Tandartspraktijk Lawant in Eelderwolde, Groningen. In 1991 voltooide zij de opleiding Tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Margit is al jarenlang gespecialiseerd in behandeling van slaapapneu en snurken. Zij heeft als een van de eersten haar accreditatie behaald bij de Nederlandse Vereniging van Tandheelkundige Slaapgeneeskundigen.

Vestiging Groningen

Niek Gerlach is kaakchirurg. Hij voltooide in 2001 de opleiding Tandheelkunde en studeerde aansluitend Geneeskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Na zijn opleiding tot Mond, Kaak en Aangezichtschirurg promoveerde hij tot doctor. In 2019 heeft hij zijn Master of Science in de Aangezichtschirugie behaald. Niek is NVTS-gecertificeerd en werkt in het Jeroen Bosch Ziekenhuis en het Ziekenhuis Bernhoven.

Vestiging Uden

Rianne Rutten is tandarts en sinds 2012 mede-eigenaresse van Beekpark Tandartsen in Apeldoorn. Zij is gespecialiseerd in de behandeling van snurken en slaapapneu en heeft haar accreditatie bij de NVTS (Nederlandse vereniging voor Tandheelkundige Slaapgeneeskunde) behaald. Door ervaring en een goed netwerk zijn al veel snurk- en/ of apneuproblemen verholpen.

Vestiging Apeldoorn

Wendy van Nassau heeft in 2014 haar accreditatie behaald bij de NVTS, Nederlandse Vereniging voor Tandheelkundige Slaapgeneeskunde. De laatste jaren besteedt zij het grootste deel van haar tijd aan de behandeling van snurken en slaapapneu. Door haar ervaring, gebruik van moderne technieken en door goed te luisteren naar het verhaal van de patiënt heeft Wendy al veel mensen naar tevredenheid kunnen helpen.

Vestiging Lansingerland

Rik Aaftink van MRA Centrum Noord-Holland is de drijvende kracht achter Snurkpoli Heerhugowaard. Hij is opgeleid tot slaapgeneeskundig tandarts en geaccrediteerd door de Nederlandse Vereniging voor Tandheelkundige Slaapgeneeskunde. Rik is specialist in slaapstoornissen, zoals slaapapneu, en de behandeling daarvan. Dankzij zijn ervaring en goede netwerk kan hij voor vrijwel elke cliënt een passende oplossing bieden.

Vestiging Heerhugowaard

Sweta Tewarie is tandarts en eigenaar van Sensadent Tandartsen in Amsterdam. Naast Tandheelkunde (ACTA) heeft zij ook Biomedische Wetenschappen gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 2013 heeft zij haar accreditatie bij de NVTS behaald als slaapgeneeskundige tandarts. Mede dankzij de locatie in de metropoolregio, plaatst zij jaarlijks veel beugels, waardoor de praktijk en het personeel veel ervaring hebben.

Vestiging Amsterdam

Privacy statement en klachten

De Snurkpoli is een netwerk van zelfstandige tandartspraktijken. Iedere praktijk heeft zijn eigen privacy-verklaring en klachtenprocedure. U vindt deze op de website van de deelnemende tandartsen.

Partners

De Snurkpoli werkt nauw samen met vooraanstaande medische centra en ziekenhuizen. Doel hiervan is vooral om tijdig de juiste diagnose te kunnen stellen. Daarnaast wordt continu aandacht besteed aan het verbeteren van de diagnose- en behandeltechnieken.

Saraja slaapcursusSaraja Slaapcursus en het Slaapconsult

Het kan zijn dat niet (alleen) slaapapneu de oorzaak is voor uw slaapklachten, vermoeidheid en verminderd functioneren overdag. In dat geval kan het wenselijk zijn om te onderzoeken of de oplossing (ook) te vinden is in het verbeteren van uw slaapgedrag.

De Snurkpoli werkt hiervoor samen met het Landelijk Netwerk Saraja Slaapcursus. Zij bieden slaapcoaching aan voor mensen die lijden aan chronische slapeloosheid, oftewel insomnie. De methodiek die zij hanteren is gebaseerd op de cognitieve gedragstherapie voor insomnie, afgekort CGT-I, een wetenschappelijk bewezen effectieve methode bij de behandeling van slapeloosheid.

In het kort houdt deze methode in dat u leert begrijpen hoe slapen werkt en krijgt u technieken aangeleerd waardoor u zelf in staat wordt gesteld om uw slaapgedrag te verbeteren. U ontdekt welke gewoonten een negatief effect hebben op uw slaap. U onderzoekt de gedachten die belemmerend kunnen werken. En u leert zich zodanig lichamelijk en geestelijk te ontspannen dat u de optimale situatie creëert voor een goede nachtrust.

Om te bepalen wat mogelijke oorzaken zijn van uw slaapproblemen kent Saraja Slaapcursus het Slaapconsult. Dit slaapconsult bestaat uit een Slaap en Vitaliteit Test die u online maakt. Op basis van de testgegevens ontvangt u per email een rapport met een persoonlijk slaapadvies. Dit rapport wordt aansluitend telefonisch of per videogesprek met u nabesproken. Na het slaapconsult weet u welke stappen u kunt zetten om uw slaap te verbeteren en bepaalt u zelf wat u wilt gaan ondernemen om dit te realiseren.

De Slaaplijn LogoDe Slaaplijn 
Een goede nachtrust is belangrijk voor ons allemaal. Feitelijk is het een eerste levensbehoefte. De Slaaplijn wil het voor iedereen mogelijk maken zelfstandig de slaap te verbeteren, door informatie, advies, een zelfhulpcursus en hulpmiddelen aan te bieden.  Met een platform waarbij je ook via een gratis chatlijn jouw vragen over slaap kunt stellen. We hopen op deze manier een groot deel van onze chronisch  vermoeide samenleving te kunnen helpen om beter te slapen. Voor een gezond en gelukkig leven. Daar ligt onze uitdaging!

Martini Ziekenhuis

Meer over de oplossing tegen snurken en apneu →