• Waar kan ik Retainer Bright reinigingstabletten bestellen?

    In onze webshop beugelreiniging.nl

  • Kan ik zelf wat doen tegen mijn snurkklachten?

    Ja. Voordat u op zoek gaat naar een medische oplossing voor uw snurkprobleem, kunt u – afhankelijk van uw situatie – verschillende dingen uitproberen. Denk bijvoorbeeld aan gewichtsvermindering, niet roken, ’s avonds geen alcohol nuttigen en geen slaapmiddelen gebruiken. Slapen op de rug kunt u tegengaan door bijvoorbeeld een golfbal in de pyjama te naaien ter hoogte van het schouderblad.

  • Kom ik in aanmerking voor een snurkbeugel?

    Doe de speciale test om te bepalen in hoeverre een snurkbeugel uitkomst kan bieden.

  • Ik snurk, maar heb geen apneu

    De meeste mensen die snurken, hebben geen apneu. Voor hen is geen slaaponderzoek noodzakelijk, we kunnen direct na het vooronderzoek beginnen aan de snurkbeugel.

  • Ik heb lichte of matige apneu

    Als blijkt dat er bij u een lichte of matige apneu is of wordt vastgesteld (AHI 5-30), dan komt u in aanmerking voor een snurkbeugel. In Nederland is de richtlijn dat bij lichte of matige apneu (AHI 5-30) de apneubeugel de eerst aangewezen therapie is.

  • Ik heb ernstige apneu

    Als blijkt dat er bij u een ernstige apneu is of wordt vastgesteld (AHI > 30), is de eerste keuze een CPAP-apparaat of in enkele gevallen een operatie. Als operaties of een behandeling met de CPAP niet tot het gewenste resultaat hebben geleid, of wanneer u niet kunt wennen aan het CPAP-apparaat, dan komt u mogelijk ook in aanmerking voor een apneubeugel.

  • Ik heb al een CPAP (ademmasker)

    In dat geval is er waarschijnlijk al een diagnose gesteld en kunnen we vlot aan de slag. Als het masker geen uitkomst heeft geboden, levert de apneubeugel mogelijk wel het gewenste resultaat op. Een gesprek is zeker zinvol.

  • Werkt de snurkbeugel bij iedereen?

    In 96% van de gevallen heeft de snurkbeugel al binnen een week effect. Wanneer er echter duidelijke beperkingen van de doorgankelijkheid van de neus- en keelholte zijn, dan kan een operatie door de kno-arts worden overwogen.

  • Kan ik een snurkbeugel dragen als ik een gebitsprothese heb?

    Jazeker, onze snurkbeugel is de enige beugel die ook te gebruiken is wanneer u een gebitsprothese draagt. Lees hier verder.

  • Moet ik voor het bijstellen van de snurkbeugel iedere keer naar de snurkpoli komen?

    Nee, dat is bij onze snurkbeugels beslist niet nodig. Het grote voordeel van onze beugels is juist dat u die zelf eenvoudig naar behoefte kunt instellen. En dat leren we u letterlijk én figuurlijk in een handomdraai.

  • Is er verandering te verwachten in de tand- of kaakstand door het dragen van een snurkbeugel of apneubeugel?

    Het is mogelijk dat een van beide optreedt, maar altijd in een zeer beperkte mate. Nederlands onderzoek, uitgevoerd door het UMC Groningen, heeft vastgesteld dat er gemiddeld een geringe tandverplaatsing is van slechts 0,1 tot 0,3 mm. Ook zien we soms beperkte kaakstandveranderingen. De meeste patiënten bij wie dit wordt geconstateerd ervaren dit niet als problematisch. Ook krijgt u oefeningen uitgelegd waarmee u deze veranderingen zo veel mogelijk kunt tegengaan.

  • Kun je deze geringe tandverplaatsing en kaakstandverandering beperken en voorkomen?

    Beiden worden tot een minimum beperkt door dagelijks trouw de geadviseerde kaak- en bijtoefeningen uit te voeren.

  • Krijg je kaakgewrichtklachten doordat je iedere dag met de onderkaak naar voren slaapt?

    In het begin kunnen snurkbeugels en apneubeugels beperkte klachten geven. Die verdwijnen in de regel binnen 10 dagen. Onderzoek van kaakgewrichten en kauwspieren zit bij ons standaard in het intakeconsult. Daarmee kunnen we klachten tot een minimum beperken en meestal voorkomen.

  • Waar staan de letters MRA eigenlijk voor?

    MRA staat voor Mandibulair Repositie Apparaat, in goed Nederlands: onderkaak terugplaatsing apparaat. In het Engels wordt een snurkbeugel vaak een MAD genoemd: Mandibular Advancement Device. Beide afkortingen hebben dezelfde betekenis. Door het grote draagcomfort blijkt na 5 jaar 80-90 % van de gebruikers het MRA bijna iedere nacht te gebruiken.

  • Wat kost de snurkbeugel en wat krijg ik vergoed?

    In veel gevallen van slaapapneu (OSAS) wordt de snurkbeugel volledig vergoed. Als u snurkt maar geen OSAS hebt, dan zijn er toch een aantal zorgverzekeraars die de snurkbeugel uit coulance gedeeltelijk vergoeden. Of ook uw snurkbeugel geheel of gedeeltelijk wordt vergoed, is afhankelijk van uw eigen risico en verzekeringsvoorwaarden. Om daar meer over te weten te komen, dient u contact op te nemen met uw verzekeraar.

  • Zit er garantie op mijn snurkbeugel?

    Ja, uw beugel heeft een verwachte levensduur van vijf tot tien jaar. Op de SomnoDent® snurkbeugel wordt vijf jaar garantie verstrekt.

  • Duurt het lang voordat ik word geholpen?

    Nee, er zijn nagenoeg geen wachtlijsten bij De Snurkpoli, u wordt binnen enkele weken behandeld. Is er een slaaponderzoek bij u afgenomen? Als we dat van u krijgen of kunnen opvragen, kunnen we de procedure nog verder versnellen.